TGE DLA INSTYTUCJI I ORGANIZACJI SPOŁECZNYCH W POLSCE

Jeżeli Państwa instytucja/organizacja posiada możliwości pozyskiwania środków na swoją działalność za granicą, ale brakuje Państwu wiedzy prawno-podatkowej i wsparcia administracyjnego – sieć TGE może pomóc w bezpieczny, kompetentny i sprawdzony sposób w przekazaniu darowizny. Program TGE umożliwia nawet małym organizacjom pozyskiwanie funduszy za granicą w taki sam sposób, jak globalnym organizacjom posiadającym zagraniczne oddziały.

TGE oferuje Państwa organizacji nowe możliwości pozyskiwania środków finansowych w wybranych krajach europejskich i USA poprzez:
– otrzymywanie nieopodatkowanych darowizn od zagranicznych darczyńców
– pozyskiwanie wsparcia od rodaków mieszkających za granicą,
– pozyskiwanie darowizn od międzynarodowych korporacji.

Korzystne rozwiązania podatkowe
Otrzymując darowiznę za pośrednictwem Programu TGE, Państwa organizacja będzie mogła zaproponować swoim zagranicznym darczyńcom korzystne rozwiązania podatkowe. A darowizna przekazana Państwa organizacji będzie przynosić zagranicznym darczyńcom takie same korzyści podatkowe, jak w przypadku, gdyby wspierali oni instytucje społeczne w ich własnym kraju.

Minimum formalności
Partnerzy TGE dopełniają wszelkich formalności związanych z odliczeniami podatkowymi od otrzymanej przez Państwa organizację darowizny – przygotowują sprawozdania dla odpowiednich organów administracji publicznej i wystawiają zaświadczenia potwierdzające otrzymanie przez Państwa środków finansowych.

nr konta bankowego Programu TGE
BRE Bank 17 1140 1010 0000 5294 4600 1020

Dodatkowych informacji udziela:
Agnieszka Sawczuk - tel. (22) 542 58 80, a.sawczuk@fdp.org.pl

Więcej informacji o sieci TGE: www.transnationalgiving.eu