KLUB FILANTROPA

Potrzeba pomagania innym i chęć zmiany otaczającego nas świata, tak aby stawał się lepszym miejscem do życia, towarzyszy wielu osobom, wyzwalając w nich pozytywną energię. Warto zamienić ten impuls w konkretne działania, które będą przynosić zarówno wymierne efekty jak i satysfakcję. Czasem, żeby zacząć, potrzebujemy wsparcia innych osób, które przeszły już tę drogę i mają już pewne doświadczenie w skutecznym pomaganiu innym. Przykład inspiruje, a przykład osobisty inspiruje najbardziej.

Klub filantropa to miejsce, których uczestnicy mogą swobodnie dzielić się swoim doświadczeniem, w jaki sposób angażują się w działalność społeczną, jak pomagają innym, jakie działania według nich są najbardziej efektywne i dlaczego. Osobiste doświadczenie to nieoceniona pomoc dla tych osób, które zamierzają rozpocząć własną działalność filantropijną jak i tych, którzy już to robią.

Spotkania Klubu filantropa, za zaproszeniem, organizowane są w formie dyskusji poprzedzonej inspirującym wprowadzeniem eksperta - osoby, która osobiście angażuje się w działania filantropijne lub realizują ciekawe inicjatywy społeczne. Te kameralne spotkania klubowe, w gronie kilku osób, odbywają się w miejscach, gdzie ich uczestnicy mogą swobodnie dzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z działalnością społeczną.

Dodatkowych informacji udziela:
Agnieszka Sawczuk, tel. (22) 542 58 80, a.sawczuk@fdp.org.pl