Fundusz Obywatelski: Konkurs grantowy pod honorowym patronatem Rzecznika Praw Obywatelskich

1 2 3

Zapraszamy do zgłaszania inicjatyw obywatelskich w konkursie grantowym Funduszu Obywatelskiego pod honorowym patronatem Rzecznika Praw Obywatelskich finansowanym ze środków norweskiej Nagrody Rafto! Wspierać będziemy działania organizacji na rzecz niezależności sądownictwa w Polsce oraz działania na rzecz praw kobiet, mniejszości seksualnych i migrantów.Fundusz Obywatelski ma przyjemność poinformować, że finansowa część nagrody imienia profesora Thorolfa Rafto przyznana w 2018 r. Rzecznikowi Praw Obywatelskich, dr. Adamowi Bodnarowi, i Biuru RPO za walkę o prawa człowieka i niezależne sądownictwo w Polsce, została przekazana przez norweską Fundację Rafto zgodnie z życzeniem laureatów Funduszowi Obywatelskiemu.

Jej łączna wartość to 83 tys. zł, które w całości przeznaczone zostaną na wsparcie inicjatyw obywatelskich.

Termin zgłaszania winiosków to 31 stycznia 2019 r. Więcej o konkursie na stronie  https://www.funduszobywatelski.pl/zglos-inicjatywe.