Międzynarodowe śniadanie YouthBank!

1 2 3

Fundacja dla Polski oraz YouthBank International zorganizowały wyjątkowe spotkanie podczas którego nasi goście, przedstawiciele polskich oraz europejskich fundacji, mieli niepowtarzalną okazję poznać program YouthBank z trzech perspektyw: młodzieży biorącej udział w programie, zarządzania programem na szczeblu ogólnopolskim i międzynarodowym.

Swoimi doświadczeniami podzielili się młodzieżowi Liderzy YouthBank z Żuromina, Żywca i Niedrzwicy Dużej, przedstawiciele organizacji wspierających YouthBank w lokalnych społecznościach , koordynator krajowy programu z ramienia Fundacji dla Polski oraz Dyrektor YB International.

Dziękujemy naszym gościom za niesamowitą atmosferę i wspólny czas!

YouthBank to wyjątkowy program, w którym młodzież samodzielnie wybiera i podejmuje decyzje o przyznaniu grantów na realizację projektów społecznych. To miejsce spotkań, nowych przyjaźni oraz wyjątkowa szkoła rozwoju osobistego, która wzmacnia kompetencje młodzieży w obszarach szczególnie istotnych na rynku pracy. Idea YouthBank jest wdrażana w ponad 180 społecznościach lokalnych, w 26 krajach na świecie (YouthBank International).